Fonder
Sök:

Fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl

ställde för sedan frågan: Fonder

Hej!

Jag tänkte börja månadsspara i ett ISK i september, en liten summa varje månad till ett långsiktigt sparande. Tanken är att sätta in 100 kr varje månad i LF global indexnära och jag undrar vad det finns för nackdelar med att byta fond? Alltså ifall jag skulle vilja byta fond senare när jag fått mer kunskap, hur kommer det påverka mig? Anledningen till varför jag undrar är ifall jag istället borde vänta tills jag vet mer och sedan börja sätta in pengar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karl!

Vad härligt att du tänkt månadsspara, himla bra grej att göra. Om du skulle vilja sälja LF-fonden längre fram och ersätta med en annan så beror det lite på hur det gått. Har fonden minskat i värde den perioden, då går du med förlust medan motsatsen sker om den ökat i värde. Sen kan det tilläggas att det på denna blogg rekommenderas långsiktighet, att man inte byter fonder ofta och agerar så.

När jag själv började investera så fanns det mycket jag inte kunde, men jag är glad att jag började med en lite summa. Man lär sig mer när det är ”på riktigt”!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack så mycket Elin. Eftersom att det har gått bra för LF-fonden så kan jag i sådana fall i framtiden lägga till en ny fond istället för att ta bort den.

  Skönt att höra!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-23 klockan 11:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.