Fonder bättre än kontanter om det blir hyperinflation?
Sök:

Fonder bättre än kontanter om det blir hyperinflation?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ulf Sandahl

ställde för sedan frågan: Fonder bättre än kontanter om det blir hyperinflation?

Jag sitter med pengar på några bankkonton och har tänkt investera i LYSA nu när börsen gått ner kraftigt. Jag har just nu ingenting investerat i värdepapper. En del förståsigpåare har de senaste dagarna varnat för att följden av staters åtgärder med anledning av Corona kan bli hyperinflation. Ska man tro att fonder i ett sådant läge klarar sig bättre än kontanter på några års sikt?

Uffe S

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ulf!

Vid hyperinflation så skulle jag absolut säga att delägande i bolag fungerar bättre än pengar i madrassen. Du kommer ha lika stor andel av bolaget före inflationen som efter, men pengarna i madrassen kommer att ha gått ned i värde avsevärt.

Så fonder kommer absolut sköta sig bättre än rena pengar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-22 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂