fonder i arv/gåva - hur göra?
Sök:

fonder i arv/gåva – hur göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av staffan

Den här artikeln publicerades 2017-08-11 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: fonder i arv/gåva – hur göra?

Hej,

Jag har ärvt en rad fonder från min mormor som nu har flyttats till min ISK hos Avanza. Dock ser jag när jag går igenom dem att jag anser att de ligger ibland onödigt dyra aktivt förvaltade fonder.

Min fråga är nu, hur gör jag? Är det;

  1. bäst att bara låta dem vara för bästa ränta på ränta effekt
  2. sälja, skatta och byta till ”bättre” fonder?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är dom väldigt dyra kanske det är bättre med billigare fonder för ränta på ränta. Blir lättare att svara om du berättar vad det är för fonder tror jag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Om fonderna redan finns på ett ISK blir det ingen skatteeffekt av att sälja, så då är det bara att sälja och köpa bättre fonder.

Om de inte finns på ett ISK bör du nog ändå sälja dem och flytta pengarna till ett ISK, eftersom det är bättre skattemässigt. På kort sikt kan det bli en skattesmäll, men det blir det ändå när de någon gång ska säljas.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-11 klockan 22:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.