fonder i ISK
Sök:

fonder i ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Madeleine

ställde för sedan frågan: fonder i ISK

Hej!

Jag har sparande i ISK, med 3 fonder på ca 500tkr. De har gått bra nu. Ska jag sälja och köpa nya eller ska man bara låta värdet ligga i samma fonder en lång tid?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vad är det för fonder?

Av vilken anledning vill du sälja?

Vad skulle du vilja byta till?

Jag personligen skulle inte ligga länge i aktiva fonder, endast indexfonder. Jag gjorde ett försök en gång att ha en rätt stor del i Swedbank Robur Ny Teknik som gått som en raket, men jag sålde efter en vecka och köpte indexfonder, det var några månader sedan.

Efter det gav jag upp att själv välja indexfonder och flyttade allt mitt indexsparande till Lysa.

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej!
  Jag har LF globalnindexnära, LF Tillväxtmarknad indexnära samt SPP aktiefond Sverige.
  Är det en bra fördelning?
  Tänkte även om man ska hålla på att köpa och sälja el ska man ligga kvar på samma? Räcker det att bara kolla över det en gång/år?
  Madeleine

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Madeleine

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-04 klockan 09:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.