Fonder inom tillväxtmarknader.
Sök:

Fonder inom tillväxtmarknader.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Fonder inom tillväxtmarknader.

Hej. En del utav min portfölj består utav fonder inom tillväxtmarknader. De fonder jag använder mig utav är

Avanza Emerging Markets – Avgift 0.29% – Jämförelseindex MSCI AC Asia Ex Japan

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära – Avgift 0.50 % – Jämförelseindex  MSCI EM

Swedbank Robur Access Asien  – Avgift 0.33 % – Jämförelseindex MSCI EM

Informationen är tagen ifrån Avanza. Betyder detta att bara avgiften skiljer Avanza Emerging Markets ifrån Länsförsäkringars fond. Swedbanks fond då. Jag har för mig att det jämförelseindexet är färre bolag vilket bör betyda att denna medför en större risk om än så marginellt. Är det annars samma företag i fonderna?

Finns det någon poäng i att ha både Avanza samt Swedbanks fond eller bör jag sälja av och placera hela min tillväxtmarknadsdel inom Avanza Emerging Markets.

Länsförsäkringars fond. Är denna lika som Avanzas men till en dyrare kostnad?

Hur resonerar ni? Har jag missat något?

Fråga 2. Hur tänker ni om Japan? Har hört flera gånger att detta är en undervärderad marknad. Så varför exkluderar man då indexfonder mot Japan. Är den japanska marknaden allt för spekulativ. Kanske är detta en framtida ämne för Jan och Karoline att behandla i ett poddavsnitt.

Vänliga hälsningar Gustaf

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

LF och Avanza följer samma index, men LF har valt att ersätta/inte investera i vissa aktier enligt deras principer för ansvarsfulla principer. Detta är dock försumbart i det stora hela om du fokuserar på avkastningen så du behöver bara titta på avgiften om du jämför dessa två fonder och i det fallet så är Avanza bättre

Fonder för tillväxtmarknader exkluderar Japan för att det inte är en tillväxtmarknad.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-19 klockan 17:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.