Fonder jag inte visste att jag hade
Sök:

Fonder jag inte visste att jag hade

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av tilda

ställde för sedan frågan: Fonder jag inte visste att jag hade

Hej jag fyllde 18 för en månad sen och då upptäckte jag att jag har två fonder?

Hur kommer det sig? Har mina föräldrar köpt fonder i mitt namn? Förstår ingenting. Jag har inte varit medveten om detta överhuvudtaget. Eller står mitt namn med i deras fonder? Varför kan jag inte se vilka fonder jag är med i? Det står bara Fond och sen massa siffror som namn typ. Sen står det hur mycket pengar det finns i fonden typ.. Jag är inte insatt i detta, borde jag vara orolig?? Borde jag ta ett snack med mina föräldrar?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lättast är kanske att fråga dina föräldrar, men eftersom du frågar här så kanske det är något du försöker undvika?

Var kommer brevet ifrån? Är det från din bank? I så fall kan du ringa banken och fråga.

Du är vuxen nu så det är bra om du lär dig stt kontakta företag. Företag har en kundtjänst av en anledning. Det är deras jobb att svara på frågor!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kolla vad fonderna heter och posta här så kan vi utreda och gå vidare därifrån.

Förmodligen har du bl a en dyr generationsfond som banken tillhandahåller. Sådana har varit (och är?) populära för att banken erbjuder dem till sina kunder. Generationsfonder brukar innehålla nån form av passiv globalfond och räntefond som ändras i allokering ju äldre du blir (mer räntor ju äldre du blir).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-28 klockan 09:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.