Fonder kombinerat med investmentbolag
Sök:

Fonder kombinerat med investmentbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jesper

ställde för sedan frågan: Fonder kombinerat med investmentbolag

Hej,

Har sedan tidigare en större portfölj inom aktier. Har ett stort intresse för detta men känner att tiden inte alltid räcker till och tanken ligger nu att jag vill skala ner mina innehav på aktiemarknaden, spara mina investmentbolag helt enkelt.

Därefter så är tanken att gå över mer mot fonder och en portfölj som sköter sig mer av sig självt utan att jag ägnar timmar var och varannan dag vilket är svårt som småbarnsförälder.

Men till frågan, att kombinera sparande i investmentbolag med fonder. Hur ser du på det?

Och hur bör jag tänka när jag bygger en fondportfölj, som står sig i ur och skur, år efter år?

Tack för en fantastisk sida,

Vänliga hälsningar
Jesper

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att kombinera sparande i investmentbolag med fonder fungerar utmärkt om man vill det. Jag själv har valt att istället ha Spiltan Aktiefond Investmentbolag, som investerar i de stora svenska investmenbolaget. Jag har tyckt det är lättare, så får jag en bra fördelning av bolagen och dessutom kan jag enkelt månadsspara, samt den är billig.

Ang. bygga fondportfölj hänvisar jag till Jans inlägg om detta (se menyn ovan).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-31 klockan 20:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.