Fonder med intern beskattning!
Sök:

Fonder med intern beskattning!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jesper eriksson

ställde för sedan frågan: Fonder med intern beskattning!

Hej!Kan någon förklara för mig vad fondernas interna beskattning i slutändan har för betydelse vad gäller avgifter.Låt oss exempelvis ta Avanza Global alt. Dnb global indeks som båda har utländska säten, Luxemburg resp. Norge med skatteavtal på 30% jämför med fonder med säte i Sverige, 15 %.Vad blir den verkliga förlusten jämför med exempelvis Länsförsäkringar global index?Min andra fråga är : Har Länsförsäkringar fortfarande kvar sin klausul avseende att eventuell försäljningsavgift på 2% kan tas ut? Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

I teorin kommer de fonder med högre intern beskattning gå något sämre.

Hur det blir i verkligheten kan man egentligen inte förutse eftersom att det är ganska lite vi pratar om (0,1% årligen?) och i praktiken kan den ena fonden gå bättre än den andra pga tracking error, olika innehav osv.

Avanza Global och LF Global är inte exakt likadana. LF Global har antagligen gått lite bättre senaste året på grund av en svag viktning mot ESG men det är inget som säger att den alltid kommer gå bättre på grund av det.

Säljavgiften ska vara borta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-06 klockan 11:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.