Fonder med säte i Luxemburg
Sök:

Fonder med säte i Luxemburg

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathias

ställde för sedan frågan: Fonder med säte i Luxemburg

Hej!

Vad finns det för nackdelar med fonder som lyder under reglerna i Luxemburg mer än flera möjliga avgifter som spararen får stå för det? Det står ofta att dessa fonder kan få skattekonsekvenser för fondspararen. Vad innebär det konkret om man sparar på ISK? Innebär det att det kan få konsekvenser på framtida deklaration?

 

Mvh Mathias

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kanske kan säga att det gäller t.ex. några av korträntefonderna som SEB har och Nordeas Long Duration Us Bd.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nä, utan, utdelningar från USA aktier skattas 30% istället för 15%, det minskar värdeutvecklingen något.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-28 klockan 11:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.