Fonder på Nordnet
Sök:

Fonder på Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rebecca

ställde för sedan frågan: Fonder på Nordnet

Hej Jan!

Har läst dina artiklar angående ombalansering och nu när jag ska lägga till fonder (på Nordnet) så hittar jag inte dessa;

  • XACT Svenska Småbolag – finns inte
  • Öhman Realobligationsfond- hittar endast Öhman Obligationsfond A, Öhman Obligationsfond SEK A och Öhman Realräntedond A (antar att du menar den sistnämnda?)
  • SPP Aktiefond Global (ny fond, inte Global A)- finns inte

Skulle vara tacksam om du kunde svara mig hur det kommer sig eller om de kan heta något annat?

 

Mvh

Rebecca

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

– Jag är också kund hos Nordnet och hittar Xact Svenska Småbolag. Kan det vara problem med inloggning eller liknande?
– Precis som Thomas skriver så har Öhmanfonden ersatts med annan.
– Även SPP Aktiefond Global A finner jag som inloggad på sidan.

Om du som inloggad fortfarande inte hittar kan det vara något med inloggningen eller hemsidan, då hade jag kontaktat kundtjänst. De brukar vara väldigt snabba och trevliga på Nordnets kundtjänst och hjälper gärna :)

Hälsningar

Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Rebecca!

XACT Svenska Småbolag hittar jag här (kräver inloggning på Nordnet):

https://next.nordnet.se/instrument/xact-svenska-smabolag-ucits-etf/16516091

Detta är en börshandlad fond (ETF), vilket innebär att den handlas ungefär som en aktie. Kan det vara det som gör att du inte hittar den?

Öhman Realobligationsfond finns inte längre, vilket är tråkigt och ställer till det för investerarna. Jan diskuterar detta här:

Öhman Realobligationsfond – hur ska man göra?

Se även tråden:

Sammanslagning av Öhman Realobligationsfond och Öhman Realräntefond A. Dags att byta?

 

Det framgår inte vilken portfölj du frågar om, men för exempelvis Globala barnportföljen ser det vid en snabb titt ut som att Jan har ersatt DNB Global Indeks med SPP Aktiefond Global. I så fall ska nog \”ny fond\” tolkas som att den är ny i portföljen. Jag har mycket svårt att tänka mig att SPP skulle ha startat en ny globalfond som är bättre än den gamla. Tillägget \”A\” tror jag bara har att göra vilka investeraren fonden riktar sig mot. Det kan ibland finnas olika klasser av samma fond, där en exempelvis en riktar sig mot institutionella placerare och en annan mot privatpersoner.

https://next.nordnet.se/fund/spp-aktiefond-global-a/16802393

Men det är nog säkrast att Jan bekräftar ovanstående.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-10 klockan 18:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.