Fonder ur portföljerna via storbankerna
Sök:

Fonder ur portföljerna via storbankerna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Fonder ur portföljerna via storbankerna

Hej Jan !
Tack för en grym blogg!
Du rekommenderar alltid Avanza eller Nordnet att ha sitt sparande i. Sedan ett tag tillbaka har exempelvis Nordea öppnat upp för flera av de bolag som finns med i portföljerna. AMF,Spp mfl via fondtorget.

Vad är skillnaden att ha någon av dessa fonderna via avanza eller Nordnet gentemot att numera spara i dem via sin vanliga bank? Avgifterna ser ut att vara samma.

Tack på förhand !

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Handlar du med enskilda aktier och i små poster är courtaget oftast betydligt billigare via Avanza och Nordnet. De har också betydligt mera information om aktier och fonder, än vad man hittar på storbankernas motsvarande sidor.

Antalet fonder att välja på är också större. För gemene man har detta oftast ingen jättestor betydelse. Ett exempel: Via Swedbank kan du köpa ett antal av Länsförsäkringars fonder, dock inte alla. Det går inte att köpa LFs indexfonder. Detta spelar egentligen ingen roll eftersom Swedbank har i princip samma fonder, till samma pris 0,20%.

För den som är genuint intresserad av aktier och fonder är Avanza och Nordnet bättre. Den mindre intresserade spararen kan däremot ofta klara sig långt på de fonder som storbankerna erbjuder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för bra svar, är själv kund hos Swedbank och hade exakt samma fråga som Anders!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anton

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-02 klockan 21:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.