Fonder vid amerikansk helgdag
Sök:

Fonder vid amerikansk helgdag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Fonder vid amerikansk helgdag

Jag undrar vad som händer med fonder, tex Lysa, när börsen i USA är stängd pga helgdag men Stockholmsbörsen är öppen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik,

Jag skulle säga att dom fonderna som har exponering mot marknader som är öppna kommer att få en förändring den dagen, medans fonder som har endast USA exponering kommer inte röra sig alls.
Eftersom en globalfond har stor exponering mot USA så kommer en sådan fond inte få så stor rörelse men iaf en mindre rörelse som speglar resterande innehav.

Vet inte om det stämmer men har fonden sitt säte i den stängda marknaden så kommer inte fonden röra sig isåfall, har inte stenkoll på vilka fonder just Lysa har och vars dom har sitt säte.
Men detta är mina antaganden hur det borde fungera, någon annan kanske vet exakt hur det är?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-07 klockan 18:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂