Fonder
Sök:

Fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy

ställde för sedan frågan: Fonder

Hej !

Jag har sparat flera år i Avanza Zero men skulle nu vilja utöka med fler fonder

Jag tänkte mig Spiltan Aktiefond Invest.  Jag gör det för dom låga avgifternas skull.

Blir det tårta på tårta med liknande innehav i dom båda portföljerna eller är det ändå en viss spridning

eller andra förslag

/ Tommy

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Både Avanza Zero och Spiltan Aktiefond Investmentbolag riktar in sig på Sverige som marknad så för större riskspridning kan du t.ex. titta på en Globalfond också som innehåller bolag från hela världen och därmed ger en riskspridning geografiskt.

 

Klickar du in på fliken ”Mina portföljer” på denna blogg kan du se exempelvis Nybörjarportföljen och hur den är viktad med Sverige/globalt.

Vill du ha tips på fler fonder kan du kika in på denna artikel.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 14:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.