Fondfördelning
Sök:

Fondfördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: Fondfördelning

Hej,

Globala barnportföljen har ju Ett fyra fonders alternativ samt den fullständiga portföljen. Hur mycket sämre (om man nu kan uttrycka det så) är det att välja bara de fyra (LF Global Indexnära, LF Tillväxtmarknad indexnära, Spiltan aktiefond investmentbolag, Spiltan räntefond Sverige) ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Har man fler fonder så får man därmed större riskspridning men även de fyra fonderna du skriver är självfallet riskspridning. Om man sparar lite mindre belopp varje månad så kan det passa bättre att ”bara” ha fyra fonder exempelvis. Det är inte dåligt att ha de fyra men Jan har skrivit på bloggen tidigare att det är att föredra att ha fler om man har möjlighet.

 

Vänligen

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Elin.
  Jag tycker att det räcker bara med LF Global index 100% att få jätte bra riskspridning.Om du tar in fler landsfonder ökar du mer risk än vad du ökar riskspridning.Oftast gör man det bara krångligare med fler fonder samtidigt som det ser lite mer avancerat ut. Avkastnings mässigt tror jag inte att barnsglobal fond med flera fonder kommer ge mer avkastning än tex att köra allt i en Global index fond. Men vem vet. Lycka till. Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-11 klockan 22:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.