Fondfördelning 2018
Sök:

Fondfördelning 2018

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Fondfördelning 2018

Hejsan,

Riktigt kul att Ni tar Er tid att svara och hjälpa till med allas frågor, Uppskattas mycket.

Jag har 200.000;- som jag hade tänkt att investera i nybörjarportföljen men är lite osäker på  hur Ni har tänkt med  fördelningen, Vilka är vilka.

Länsförsäkringar Global Indexnära  40% Den är ju given att den är Global

Spiltan Aktiefond Investmentbolag   Vad går denna som i nybörjarportföljen? Global40%,Sverige10%,tillväxt10%

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära/ Denna måste gå som Tillväxt 10%

Spiltan Räntefond Sverige? Går denna som korta eller långa räntefonder.

AMF Räntefond Lång.  Denna är given med Långa räntefonder.

En sista fråga hur ser en fördelning ut med 4000:- i insättning varje månad ut?

Kanske verkar långsökt med dessa frågor men tycker inte det framgår riktigt.

Snälla hade varit kul o få svar.

Tack på förhand/ Micael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta är skatt från Avanzas fondbeskrivning.

Spiltan Räntefond Sverige:
Fonden är en kort räntefond som placerar i räntebärande värdepapper med god kreditvärdighet utfärdade i svenska kronor med en genomsnittlig räntebindningstid på maximalt 1 år. Målsättningen är att årligen ge en stabil positiv avkastning till en låg risk. Fonden lämpar sig som ett tryggt alternativ då aktiemarknaden är turbulent.

Spiltan Aktiefond investmentbolag:

Fonden är en aktiefond med inriktning på svenska investmentbolag. Fonden är ett lågkostnadsalternativ, med en avgift på 0,2 procent, som placerar i bolag som är aktiva ägare och långsiktiga ägare i andra bolag. Förvaltaren gör ett aktivt urval av vilka bolag som ska ingå i portföljen och vilken vikt de ska ha, men sedan kommer fonden att vara passivt förvaltad över tiden, därav den låga avgiften. Målet med fonden är att ge en bättre avkastning över tid än Stockholmsbörsen till en lägre kostnad än den genomsnittliga indexfonden.

Fonden ger alltså exponering mot svenska marknaden i form av svenska investmentbolag.

Fördelningen görs enligt portföljens indelning om möjligt. Ibland går det inte pga att en fond kanske har för högt lägsta belopp, det framgår när du sätter upp ditt månadssparande vad respektive fond har för minsta månadssparande.

Således blir fördelningen av dina 4000 kr precis som portföljens fördelning:

Länsförsäkringar Global Indexnära  40%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%

Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10%

Spiltan Räntefond Sverige 20%

AMF Räntefond Lång 20%

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-19 klockan 19:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.