Fondfördelning bland de bästa fonderna 2018?
Sök:

Fondfördelning bland de bästa fonderna 2018?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linda Carlund

ställde för sedan frågan: Fondfördelning bland de bästa fonderna 2018?

Hejsan,

Jag försöker bygga ihop en fondportfölj baserat på de bästa fonderna 2018 som är presenterade här. Men jag blir inte klok på den procentuella viktningen.

Om jag har 750 sek som jag vill spara i Fonder via månadsspar är det helt galet fel om jag väljer 3 st fonder med lika delar i varje? Jag vill automatisera mitt sparande och vill helst ”glömma” bort denna del av min portfölj under året. Jag vill inte välja endast en Global fond för hela månadsbeloppet.

Tacksam för feedback.

  1. Länsförsäkringar Global Indexnära 250 sek
  2. Spiltan Aktiefond Investmentbolag 250 sek
  3. Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 250sek

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Anledningen till viktningen är att justera risken. Anledningen till att den globala fonden har så stor andel i Jans portfölj är att justera risken nedåt. Genom att investera en större andel i mindre marknader så ökar risken. Det blir konsekvensen av att dela lika, eftersom de andra fonderna är enskilda marknader.

Det går att skriva in procentsatser i det automatiska månadssparandet, så låt inte det vara ett hinder. Däremot så kan du behöva balansera om portföljen var eller varannat år för att justera risken igen. Om du inte vill engagera dig och göra ombalanseringen (som alltså tar ett par timmar per år) så kan du titta på en tjänst som gör det åt dig, t.ex. lysa.se – naturligtvis till en avgift.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-27 klockan 20:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.