Fondförsäljning för att säkra hem vinst?
Sök:

Fondförsäljning för att säkra hem vinst?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna Dahl

ställde för sedan frågan: Fondförsäljning för att säkra hem vinst?

Hej,

Jag sparar till barnen i ett ISK och har enbart aktiefonder. Det är ca 10-15 år innan barnen ska få tillgång till pengarna. I dagsläget är den totala uppgången på deras innehav ca 20-30%. Finns det någon mening med att hämta hem vinsten för att inte riskera att förlora det vid en nedgång. Det är ett månadssparande så jag är medveten om att jag köpet andelar billigare ev. nedgång. Eller när ska jag börja tänka på detta? Sparandet ligget i 3 aktiefonder; global, usa och sverige.

Tack för bra blogg och podd!!
mvh Hanna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej. Med så långa tidsramar följ devisen; time in the market beats timing the market. Det du kanske omedvetet nu tänker göra är just market timing. I’m du inte mår bra av upp och nedgångarna i portföljen, lägg till lite räntefonder. Säg en klassisk 80/20 portfölj.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-22 klockan 23:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.