Fondkonto/ISK
Sök:

Fondkonto/ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Agneta Lindgren

ställde för sedan frågan: Fondkonto/ISK

Är 53 år min man är 62 år, vi har i många år sparat pengar på ”vanligt” fondkonto i Swedbank. Har funderat i länge på om det är bättre att flytta dessa pengar till ett ISK-konto. Men vet inte om jag kommer förlora på detta eller inte. Tänker nu på att jag ibland byter fonder på kontot som jag då får deklarera för som vinst/förlust. Fast har köpt dessa fonder över tid, så det kanske är bättre att inte byta. Som ni förstår är jag mycket dåligt insatt i detta med sparande. Har gjort som många, köpt i uppgång och sålt i panik när det varit på botten. Syns på min kommande pension. Därför är jag mån om att göra rätt med de pengar som trots allt finns kvar.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Agneta!

Då du sitter på en aktie & fonddepå så rekommenderar jag dig att inte plocka ut dessa pengar, då du får en vinstskatt.
Däremot det du sparar framöver kan du öppna ett ISK och spara där istället, bättre skattemässigt att göra så!

Hoppas det löser sig med din pension, bra att du sparat iaf!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så jättemycket för du tog dig tid att svara!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Agneta Lindgren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-04 klockan 13:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.