Fondkonto vs ISK?
Sök:

Fondkonto vs ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Fondkonto vs ISK?

Hej!

Jag har dryga 212 000:- på ett fondkonto med en värdestigning på 144 000:- som jag haft sen liten. Är det bäst att låta pengarna ligga kvar och växa på fondkontot eller är det bäst att sälja av allt, skatta, och sedan återinvestera pengarna i samma fonder men istället på ett ISK-konto? Jag har ej tänkt använda pengarna på iallafall 10 år.

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marcus!

Jan har gjort en kalkylator som du kan använda för att räkna ut om det är värt eller ej, du hittar artikeln här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-22 klockan 14:59 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.