Fondkonton mm for utlandssvensk (utanfor EU/EES)
Sök:

Fondkonton mm for utlandssvensk (utanfor EU/EES)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Therese

ställde för sedan frågan: Fondkonton mm for utlandssvensk (utanfor EU/EES)

Hej!

Jag är bosatt och skriven i Storbritannien och därmed begränsat skattskyldig i Sverige. Jag har fått ett svenskt arv på några miljoner kronor som jag nu skulle vilja investera (har aldrig investerat förut). Att föra över pengarna till UK är uteslutet då det finns en stor risk att jag blir skyldig att betala 40% skatt på arvet i enlighet med deras ”remittance” regler. Därför vill jag gärna öppna fondkonto i Sverige (for att köpa indexfonder till att börja med), men min svenska bank SEB har sagt att de inte kan hjälpa mig då de inte ar registrerade i UK och därmed inte har rätt att erbjuda sådana tjänster till mig (!).

Lysa, Fundler, Avanza, Nordnet mm har sagt att man inte kan öppna konto hos dem om man ar bosatt utanför EES.

Jag börjar bli lite desperat da jag givetvis vill investera mitt arv på något vis! Vet ni vilka svenska banker o.dyl. som ar registrerade i Storbritannien? Eller vet ni av egen eller andras erfarenhet vilka svenska banker som erbjuder fondkonto mm till svenskar bosatta utanför EEA/EEA? Ar tacksam för all hjälp och vägledning som jag kan få!

Mvh T

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du arvde pengar och de är inte inkomst eller vinst.  Är du säker det är ”remittance” regler o inte inheritance Law?  Remittance regler säger utanländsk inkomst eller vinst.  Enligt inheritance Tax law en person som ärver mindre än £325,000 är skattferi.   Över det här beloppet 40% arvskatt.

När det handlar om några miljoner kronor och du har inte erfarenhet med fondinvestering.  Det är värde att spenderar pengar att fråga jurist o banker i England.

https://www.gov.uk/inheritance-tax

 

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-29 klockan 15:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.