Fondplaceringar inför resa
Sök:

Fondplaceringar inför resa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunnar

ställde för sedan frågan: Fondplaceringar inför resa

Hej!

Jag har ett mål att sätta in mellan 4000-6000 SEK/månad i fonder under ca 2 års tid för att om ca 2,5 år ta ut allt och åka på en längre utlandsresa. Hur ska jag resonera i mina insättningar, många olika fonder eller färre stora? Tips på lämpliga placeringar?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du behöver pengarna för att kunna genomföra din resa på det sätt du vill: Sätt in alla dina pengar i den takt du nämnde på ett vanligt bankkonto med insättningsgaranti.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Gunnar!

Eftersom tidshorisonten är väldigt kort, så för att inte riskera beloppet och därför inte kunna göra din resa, så skulle jag rekommendera en 10/90 eller 20/80 strategi (Aktiefonder/Räntefonder).
Eller om du vill ha en garanterad avkastning så kör på en räntekonto, svårt att placera för en sådan kort tid tyvärr.

Hoppas du får ihop pengarna till resan!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-10 klockan 12:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.