Fondportfölj
Sök:

Fondportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dzugge

ställde för sedan frågan: Fondportfölj

Hej, Är denna fondportföljen ok för barnsparande samt privatsparande. Spartid längre än 10 år. Funkar dessa fonder även till privat pensionssparande? Spartid där är mer än 30år.

LF Global indexnära 70%

SEB Sverige index 20% Funderar på att dela upp 10% AMF småbolag eller Plus småbolag index och 10% SEB Sverige index.

LF tillväxtmarknad indexnära 10%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Ser bra ut men skippa uppdelningen och kör bara SEB Sverige! Men jag är ingen expert eller pratar om guld  räntor!!

Mackan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Småbolag brukar ge bättre avkastning på lång sikt, men på kort sikt kan risken vara för hög. Så ju längre sparhorisont desto mer småbolag, tycker jag. Cirka 10% globala småbolag och max hälften småbolag av den svenska delen är nog fortfarande inom rimlighetens gräns när sparhorisonten är +10 år.

  Om man tror på myter, mystik och sagodjur är guld kanske inte helt fel. Men det kan vara bra att lyssna också på dem som har mer rationella argument.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-07 klockan 14:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.