Fondportfölj - 5-10 år
Sök:

Fondportfölj – 5-10 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel

ställde för sedan frågan: Fondportfölj – 5-10 år

Hej!

Jag är 24 år gammal och har länge velat investera mina pengar men pågrund av pandemin så har jag istället valt att avvakta. Så min första fråga lyder; Hur ska man agera i en kris och behöver man vara rädd för att investera nu?

Jag har filat på en portfölj som ser ut som följande;

Avanza Global

Spiltan Aktiefond Investmentbolag

Avanza Emerging Markets

Tin Ny Teknik A

Är det här en bra portfölj? Om inte, vad bör ändras? Mitt mål är att spara 15.000 kr i månaden och utöver det har jag 400.000 kr liggandes på ett sparkonto. Jag skulle behöva hjälp med hur jag ska fördela pengarna och hur jag ska tänka helt enkelt.

Tacksam för svar!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

De bästa affärer görs i de värsta av tider…så rent tekniskt, ja det hade vart bäst om du gick in i mars när börsen haft ett fall, visst de kanske kommer ett till fall, men oavsett så var det ”rabatt” just då. Framtiden är svårt att säga något om. Bäst att börja spara var igår, näst bäst är idag.

Jag tycker du har valt bra fonder och det fungerar absolut att ha en sådan portfölj. Fundera över hur det ska fördelas också. Men annars har du en bra portfölj och bra spridning.

//Drojn

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-17 klockan 22:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂