Fondportfölj - Långsiktig
Sök:

Fondportfölj – Långsiktig

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av TH

ställde för sedan frågan: Fondportfölj – Långsiktig

Hej, vad har ni för tankar kring denna portfölj? Skapade den för att spara långsiktigt och försöker hitta en fin balans i den. Nybörjare så beskriv gärna utförligt :)

SPP Global Plus A 30%

Spiltan Aktiefond Investmentb. 25%

Öhman Etisk Emerging Markets 13%

JPM Emerging Markets 12%

Swedbank Robur Europafond 10%

SPP Aktiefond USA 10%

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Några tankar:

 • 25% i Emerging markets kan anses högt. Behöver inte vara fel, bara du är med på att det är lite högre än många anser är rimligt för just EM.
 • Europa- & USA-fonderna blir ganska överflödiga när du har en globalfond. Överväg att skippa dessa och flytta över den fördelningen till globalfonden för enkelhetens skull.
 • Personligen gillar jag Spiltan investmentbolag för att få exponering mot sverige. Vissa skulle anse att 25% kanske är mycket för en global portfölj, men jag tycker det är okej att ha ett sånt pass stort home-bias.

Men överlag ser det bra ut, lycka till med sparandet!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Håller helt med As analys av din portfölj!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-24 klockan 16:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.