Fondportfölj på minst 20 års sikt.
Sök:

Fondportfölj på minst 20 års sikt.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-07-03 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Fondportfölj på minst 20 års sikt.

Hej,

Portföljande ser ut som följande;

  • DNB Global Indeks 20%
  • Spiltan Globalfond Investmentbolag 20%
  • Swedbank Robur Access Asien 10%
  • AMF Aktiefond Asien Stilla Havet 10%
  • Länsförsäkringar Tillväxtmarknader Indexnära 10%
  • SPP Aktiefond Europa 10%
  • AMF Aktiefond Europa 10%
  • Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10%

Tack på förhand,

//Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Eftersom det är så lång sikt så är det bra med hög andel aktiefonder. Jag skulle dock lägga till minst 10 procent räntefond för att balansera och inte minst ha möjlighet att utöka vid krascher. Jag skulle även ordna med möjlighet för belåning för att också kunna öka i en situation där det har sjunkit.

Sedan skulle jag nog inte haft så mycket i Europa, utan förmodligen lagt på mer på den globala fond-delen. Sedan skulle jag kanske även lägga in en svensk indexfond – antingen Nordnets superfond eller Avanza Zero.

Lycka till med ditt sparande!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-03 klockan 19:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.