Fondrobot
Sök:

Fondrobot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cina Schöndorff

ställde för sedan frågan: Fondrobot

Jag ska erkänna att jag sällan läser alla reportage och artiklar från början till slut. Är mer intresserad av korta koncis tips.Jag undrar vad som menas med att fördela ränta/aktier när man öppnar sparande hos en fondrobot?  Tack😊Cina Schöndorff

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

du köper räntor på kort sikt och aktier på lång sikt. beroende på hur länge du planerar att vara investerad så kommer du köpa olika andel räntor/aktier

vill du kunna ta ut tex 50% av pengarna inom 1-2 år utan förlust bör du som minst ha 50% räntor (dessa säljer du på kort sikt) och 50% aktier (dessa säljer du på lång sikt). aktierna bör du inte planera att sälja förrän om tidigast 5-10 år då de är mycket volatila, eller möjligtvis om du behöver ombalansera

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Här kommer ett konkret tips.

Spara de pengar du behöver de närmaste åren på ett vanligt bankkonto. Spara månadsvis i Avanza Global för de pengar du inte behöver de närmaste 5 – 10 åren. Mer konkret och enkelt kan det inte bli.

Skippa LYSA. Dom de lever på att ta en del av dina pengar. Deras avkastning är dessutom sämre än mitt förslag.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Cina!

En bra tumregel när du ska fördela räntor/aktier hos Lysa är att köra på 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna, då kan du ställa in efter dessa kriterierna när du väl öppnar konto hos Lysa.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kolla gärna avsnittet #99 för att komma igång.
https://rikatillsammans.se/kom-igang-med-sparande/

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Cina!

Jag skulle säga att det är ett sätt för robotarna att ge dig en uppfattning av vilken risk du får. Mer aktier  = mer risk.

Men! det är just det fond roboten ska hjälpa dig med, annars gör den inte ett så bra jobb =)

Testa BetterWealth.se Där får du ett riktigt förslag, som bygger på ”flera hinkar principen” det vill säga att du berättar hur gammal du är mm, sen säger den till dig hur mycket du bör ha i en Buffert och hur mycket du bör ha i en Pension och i ett Generellt sparande. Den säger även vad du behöver spara varje månad till de olika målen och vad du kommer att ha på dina konton om ett par år.

Superlätt!

Vet ingen annan robot som gör något liknade, eller jo, hos Fundler kan du även få hjälp med liknande fördelning

/ Per

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-20 klockan 19:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.