Fondrobot
Sök:

Fondrobot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

ställde för sedan frågan: Fondrobot

Hej! Jag hade aldrig hört talas om fondrobot tidigare och blev intresserad när jag hörde er prata om detta. Då jag redan bla har Avanza som bank ställde jag frågan direkt till demJag har hört att ni har en fondrobot som kan hjälpa en i sparandet och med ombalansering. Jag har ca 100 000 kr som jag önskar investera iAvanzas svar:Kan det vara Avanza Auto som du tänker på? Den finns dels i apparna under \”Utforska\” men du kan också läsa mer om den härhttps://www.avanza.se/avanza-auto.html (https://www.avanza.se/avanza-auto.html)Min fråga är om det är Avanza Auto som är deras sk fondrobot och hur jag isåfall ska tänka enligt 3 hinks principen? Har som sagt 100 000 kr som jag idag har på Länsförsäkringar i vanligt bankkonto med kass ränta. Har LF någon fondrobot? Jag undrar också om jag ska avvakta med att placera pengarna nu när det är så skakigt? Har haft dem på bankkontot ett par år och inget har såklart hänt, varken upp eller ner!!Tack för en fantastisk och för mig nyfunnen blogg.Vänligen Lovisa

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker du ska vänta men att det absolut är värt att lägga in dom i Avanza Auto, eller kanske ännu hellre Lysa (om du frågar mig) så småningom. Jag har båda och gillar den senare bättre. Jag sitter faktiskt i exakt samma sits som du just nu, lustigt nog med samma summa, men jag tror att jag väntar lite med att sätta in dom. Vad säger ni andra?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar Anders! Jag tycker det är rätt klurigt och är lite av en fegis även om jag är fullt medveten om att inget händer om jag enbart har pengarna i vanligt bankkonto.
  Får se hur jag och om jag går vidare.
  /Lovisa

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lovisa

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Lovisa!

Länsförsäkringar har ingen fondrobot vad jag vet!
Har du en lång tidshorisont på dessa pengar så kanske det vore en bra idé att börja spara in dom i ett månadssparande under t.ex ett års tid.

Jan har gjort en artikel om just ”investera allt på en gång eller sprid ut”, läs gärna och återkom om du får nya frågor!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har Avanza till en trehinksmodell, fungerar ypperligt i olika risker. Som exempel har jag valt Avanza Auto 1 som en kombination till mitt buffertspar som jag har hos min storbank. Därefter har jag Avanza Auto 4 som mellanriskhinken och AU6 som högrisk.

Jag har ett liknande upplägg hos min storbank, då jag har valt att sprida mitt kapital i flera depåer. Här har jag också en stor stek Buffert, ,Boendespar(lågrisk) Mellanrisk och Högre risk.

Den stora frågan är alltid när du ska börja och om tiden är rätt, det finns dessvärre inget bra svar på den frågan. En fråga du kan ställa dig istället är, när behöver du pengarna ?

Är dessa pengar något du kan vara utan framöver för en längre/obestämd tid? Om svaret här är Nej, så ska du nog fortsätta ha dessa på ett vanligt sparkonto. Men har du en viss summa som du är beredd att avvara och kanske månadsspara på det så ser jag ingen anledning till att sitta och försöka att tajma marknaden, det blir antagligen bara mer fel på vägen då.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-28 klockan 07:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂