Fondrobot - Börja om eller sätta in allt jag har?
Sök:

Fondrobot – Börja om eller sätta in allt jag har?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Fondrobot – Börja om eller sätta in allt jag har?

Hej

Jag har just skaffat ett konto hos lysa efter rekommendation från en god vän som haft sina pengar där det senaste året. Jag har inga jättestora besparingar som det är just nu, bara lite över hundratusen men har tänkt att spara cirka 10,000 i månaden nu dom kommande två åren till en bostadsrätt.

Jag vet dock inte riktigt hur jag ska tänka med pengarna jag har nu, bör jag lägga allting redan nu på lysa för att komma igång med att få pengarna att växa så fort som möjligt eller bör jag fortsatt ha dom på SBAB och påbörja ett nytt sparande för lysa för att dela upp på pengarna lite?

Jag är själv inne på att flytta över allting direkt till mitt lysa konto men samtidigt känns det lite läskigt, kanske känner jag så bara för att jag aldrig använt en tjänst som lysa förut?

Gör mig lite klokare, tack!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anonym,

Välkommen till bloggen!

Jag skulle inte rekommendera att sätta pengar som ska användas inom 2 år hos LYSA eller någon annan investering på marknaden. Det är för kort tidshorisont och du tar en risk helt i onödan. För ett kortsiktigt sparande på 2 år rekommenderar jag ett bankkonto med insättningsgaranti och ränta över 0 %. T.ex. collector bank eller Avanzas sparkonto+.

Lycka till med ditt sparande!

Hälsningar,
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-20 klockan 14:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.