Fondrobot eller inte
Sök:

Fondrobot eller inte

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Fondrobot eller inte

Hej!

Jag har tänkt komma igång med fyra-hinkars-strategin, personligen ogillar jag mellanhänder och undrar därför om det är värt att använda fondrobot eller om man ska köra själv via Avanza? Fondrobot är väl ganska nytt? Vad händer vid större nergång/krasch? Finns det andra fördelar med fondrobot förutom att man slipper tänka på ombalansering (en ombalansering per år där man säljer allt och köper igen låter för mig inte som så mycket jobb?)

Mvh Erik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fondrobotar är att föredra om du inte vill ombalansera din portfölj eller om du inte alls har något intresse av att investera på börsmarknaden. Du betalar såklart en avgift för tjänsten men det är för många lättare (och ett sparande som faktiskt blir av).

Vid en större nedgång/krasch så blir dina fondandelar mindre värde. Om du väljer att sälja efter en nedgång så kommer du ofta göra en förlust. Detta är likadant oavsett om du köper fonder själv eller låter en fondrobot handla åt dig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-20 klockan 17:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.