Fondrobot eller kapitalförsäkring
Sök:

Fondrobot eller kapitalförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

ställde för sedan frågan: Fondrobot eller kapitalförsäkring

Jag undrar vad ni tycker om sparalternativet (till barn) med ex fondroboten Lysa inställd på ex 15 år, i stället för en Kapitalförsäkring på 15?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kristina!

Tyvärr så går det inte att ha en kapitalförsäkring hos Lysa, därför så passar inte det riktigt för barnsparande.
En kapitalförsäkring är det självklara valet till barnsparande, sparandet skippar arvsordningen och tillfaller barnet vid dödsfall och du kan välja själv när barnet ska ta emot pengarna.

Läs gärna lite om detta i denna artikeln av Jan!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Varför är en kapitalförsäkring det självklara valet till barnsparande? Är det enbart på grund av möjligheten till att ändra arvsordningen, eller finns det andra anledningar som jag inte kan hitta? Mitt val står i annat fall mot ett isk konto hos Lysa.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Kristina
 2. Vit pil

  Du har även möjlighet att sätta barnet som förmånstagare och välja när barnet ska ta över pengarna.
  Om du skulle skriva sparandet direkt i barnets namn så får hen det automatiskt vid 18 års ålder, ibland kanske man inte vill ge barnet full kontroll över pengarna i den ålder och då kan det vara bra att få välja själv när man anser barnet som mogen nog att ta över pengarna.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Varför inte bara spara i ditt eget namn på separat ISK-konto? Är väl ingen skillnad förutom att man inte kan välja förmånstagare.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  G

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-06 klockan 14:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.