Fondrobot eller liknande i Norge för svensk medborgare, en möjlighet?
Sök:

Fondrobot eller liknande i Norge för svensk medborgare, en möjlighet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna Persson

ställde för sedan frågan: Fondrobot eller liknande i Norge för svensk medborgare, en möjlighet?

Hej!

Först och främst, tusen tack för denna fruktansvärt pedagogiska sida och podd!

Jag sitter med ett delikat problem. Jag är svensk medborgare och har ärvt en större summa pengar i Norge. Pengarna finns på mitt sparkapitalkonto i en norsk bank. Jag har norskt personnummer pga jobb i Norge, men är svenskt medborgare.

Jag har inte kunnat ta ett beslut angående dessa pengar då jag helt enkelt inte vetat vad jag ska göra med dem. Jag har väl också väntat ett tag på att det ska ske något med kronans värde, men inget har hänt på 2 år och nu är jag redo att göra något annat med pengarna.

Är det någon som vet om och hur i såna fall jag kan placera dem i Norge? T.ex. liknande som Lysa erbjuder. Eller  behöver jag vara norsk medborgare för att kunna det?

Tusen tack för svar på förhand!

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-22 klockan 14:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.