Fondrobot eller nybörjarportföljen
Sök:

Fondrobot eller nybörjarportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Fondrobot eller nybörjarportföljen

Hej! Jag är sprittny inom aktier/fonder. Vad är den stora skillnaden mellan nybörjarportföljen och en fondrobot med liknande risk? Förutom de uppenbara att roboten omplacera automatiskt.

Kommer en fondrobot att fungera som en ”pengamaskin” ränta på ränta..?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henrik!

En fondrobot återinvesterar allt eftersom kapitalet ligger fonder(fonderna återinvesterar sina utdelningar).
Så ränta-på-räntan kommer att ske i både prisuppgången och via utdelningarna i både en egen portfölj och via en fondrobot.

Den enda skillnaden är att via fondrobot så ombalanserar dom och placerar dina pengar utan att du behöver göra något, detta kostar då en liten avgift.
När du gör en egen portfölj så får du själv välja fonder och lägga upp ett sparande samt ombalansera själv varje år, men till en lägre avgift såklart!

Bara att välja vad du tycker känns bäst!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-02 klockan 21:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.