Fondrobot eller ombalansera
Sök:

Fondrobot eller ombalansera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunilla

ställde för sedan frågan: Fondrobot eller ombalansera

Hej! För att underlätta och slippa ombalansera nybörjarportföljen själv, funderar jag på att flytta  80% av portföljen till en fondrobot och 20% till ett sparkonto med ränta. Att sälja av hela summan och börja från början vore enklast.

Förlorar man mycket på att sälja av och byta till fondrobot i detta läge?

Med vänlig hälsning, Gunilla

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Gunilla!

Du förlorar inget på att sälja och köpa igen, däremot så kommer du antingen missa ett uppgång eller en nedgång på en obestämd procentsats eftersom ingen vet hur mycket börsen kommer röra sig medans du är utanför börsen.

Skulle rekommendera dig att flytta lite i taget, kanske 1/5 av kapitalet i taget, då riskerar du att en mindre summa ligger utanför börsen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin! Tusen tack för ditt svar och att du tog dig tid. Det var till stor hjälp.
  Med vänlig hälsning, Gunilla

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Gunilla

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-15 klockan 11:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.