Fondrobot för AB
Sök:

Fondrobot för AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: Fondrobot för AB

Hej,

mitt AB har omkring två miljoner som jag tänkte lägga in för sparande på några olika tidshorisonter. Problemet jag har är att jag inte kommer till skott eftersom frågorna är så komplexa. Därför söker jag kanske inte det perfekta svaret, utan ett som är enkelt och bra.

Här är mina frågor:

Försäkringssparkonto verkar att föredra över "aktie- och fondkonto"?
Jag lockas av robotsparande, just av enkelhetsskäl. Lysa har för närvarande inte försäkringssparkonto, men det har Avanza och Opti. Vilken av dessa är att föredra? AB:t använder idag Avanza för pensionsförsäkring.

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Min personliga åsikt är att det är ingen skillnad på att förvalta privat eller kapital i ett AB. Själv är jag i liknande situation och använder Lysa (Opti är självklart ett bra alternativ också)- även om de inte har ett KF-konto. Något som dock kommer introduceras inom kort (jag har blivit inbjuden till beta-test). Sedan beroende på hur ens bolag ser ut är inte KF alltid mest lönsamt heller.

Lycka till med ditt sparande!
Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-28 klockan 07:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.