Fondrobot och egen portfölj
Sök:

Fondrobot och egen portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny

ställde för sedan frågan: Fondrobot och egen portfölj

Jag har precis kommit igång med mitt sparande och startat ett konto på Avanza. Jag månadssparar 2000kr och just nu har jag valt att fördela det på 6 olika fonder. Men så läste jag på bloggen att man kan eller ska sätta halva sin pengahög i en fondrobot och halva i en egen portfölj så min fråga är då om jag ska minska mitt månadssparande i min egen portfölj med hälften och lägga den andra hälften i en fondrobot? Hur tänker ni om det?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jenny!

Finns inga måsten med en fondrobot, det är väldigt personligt vad som passar bäst för en själv.

Någon som inte vill lägga mer än 5 minuter per år p sitt sparande så passar fondrobotar mycket bättre, det då allt sköter sig själv. Skulle du däremot vilja pilla lite själv för att förstå var du har dina pengar och kunna flytta runt det själv om du känner för det, samt att spara lite pengar på avgiften så passar nog en egen portfölj på Avanza eller Nordnet bättre!

Vissa kör en del på vardera, men jag har aldrig förstått tjusningen i det!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Hej Robin och tack för svaret. Då avvaktar jag nog med en fondrobot och kör mitt eget race så länge jag tycker det är kul.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Jenny

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-20 klockan 17:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.