Fondrobot vs Nordnet SMART eller Alfred Berg SparAktiv
Sök:

Fondrobot vs Nordnet SMART eller Alfred Berg SparAktiv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Måns

ställde för sedan frågan: Fondrobot vs Nordnet SMART eller Alfred Berg SparAktiv

Hej Jan!

Tack för mycket intressanta och bra genomgångar. Mycket bra genomgång av fondrobotar.

 

Har själv investerat i Lysa med månadsspar sedan lite drygt 1 år. Valde i januari att även börja spara i Alfred Berg SparAktiv och flytta halva månadssparandet dit. AB är mycket aktiv med portföljen ser jag, många fondbyten hela tiden. Resultatmässigt kan jag inte svara ännu vilken av Lysa och AB som gått bäst, får låta det gå lite längre tid.

 

Hade varit intressant att få en jämförelse på de rena fondrobotar som du gjort och de nya alternativ som AB erbjuder med SparAktiv och de fonder Nordnet lanserat som SMART. Kan man se ett sparande i dessa som ett alternativ till tex Lysa? Är de jämförbara?

 

Mvh
Måns

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-20 klockan 13:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.