Fondrobot
Sök:

Fondrobot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Fondrobot

Hej.

Jag följer er fyra hinkar princip sedan januari i år. Väldigt kul at va igång. Har det mesta hos avanza och skapade portföljer utifrån era rekommendationer.

Efter att ha lyssnat på er om fondrobotar så känns det ju mkt enklare än att själv behöva ombalansera osv. (Bävar lite för just det)

till min fråga. Har avanza en fondrobot? Dit jag kan flytta mina pengar? Eller är ”auto” deras alternativ? Hur gör jag då? Måste jag sälja av allt och börja om?

Tack på förhand.

/Malin

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin,

När det är dags för ombalanseringen så kommer det instruktioner, video och excel-fil. Det är inte så komplicerat som man först tror. Så du kommer absolut klara det! :-)

Jag håller med Robin, men jag är inget stort fan av Avanza Auto tyvärr.

Hälsningar,
Jan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Avanza Auto är deras typ av ”fondrobot”, så om du vill behålla kapitalet hos Avanza men att köra fondrobot så blir det just auto.

Isåfall är det bara att sälja fonderna du har nu och köpa den autofonden som passar dig bäst, Avanza auto 6 har högst risk och 1 har lägst.

Hoppas detta svarade på din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-31 klockan 18:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.