Fondspara Danskebank/ISK
Sök:

Fondspara Danskebank/ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: Fondspara Danskebank/ISK

Jag ska börja spara dock enbart i fonder.

Har Danskebank i nuläget, finns det några fördelar med att ha sitt ISK-konto hos Avanza/Nordnet?(förutom eventuellt tillgång till fler fondval)

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Nordnet och Avanza är nischade mot att handla med värdepapper. Därmed har de långt mer utvecklade tjänster och format för den handeln än andra banker.

Nischbankerna är generellt billigare än storbankerna mex exempelvis 0 i courtage för sparande upp till 80 000.

Storbankerna har dessutom egna aktiva fonder där deras avsikt givetvis är att sälja dem istället för billigare indexfonder med i princip samma innehåll.

Lycka till med ditt sparande! Det primära är nu att du kommer igång. Optimering kan du alltid göra senare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag som enbart tänker spara i fonder blir väl inte påverkad av courtage avgifter?

Så länge dom fonderna jag vill ha finns hos banken så funkar dom precis lika bra?

Tänker om det utgår nån annan avgift som jag missat och kunnat sluppit om jag sparat på annat håll i fonder?

Tänker jag rätt?

Tack för svar!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det verkar rimligt att så länge du begränsar dig till fonder så är det endast fondavgiften som kostar. Fondavgifter kan skilja sig beroende på sparform, exempelvis om man äger dem i PPM eller ISK men jag undrar om de kan de skilja sig mellan ISK på olika banker. Har du undersökt det? Någon annan som vet?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Växlingsavgifter kan även skilja om man placerar i utländska fonder. Jag handlar via Nordnet som har en hög växlingsavgift på 0,25%.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Christian

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-08 klockan 10:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.