Fondsparande med sparhorisont på 20-25 år
Sök:

Fondsparande med sparhorisont på 20-25 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas Seljemo

ställde för sedan frågan: Fondsparande med sparhorisont på 20-25 år

Hej Jan,
Mitt namn är Niklas och idag håller jag på med aktier. Jag har hållit på med lite ”slösparande” utan något egentligt mål sedan en tid tillbaka, men nu har jag tagit tag i saken och börjar lära mig mer för att kunna spara seriöst och långsiktigt. Jag skulle säga att tack vare denna insikt och jakt på mer information så upptäckte jag din blogg och blev direkt en prenumerant!

Jag har egentligen ett problem och det är att jag inte har nerver att aktivt hålla på med aktier och därför är mitt mål att spara upp till en viss summa (när det gäller just aktier) för att därefter lägga in majoriteten i fonder. Idag är jag 29 år och tänker fram till ungefär när jag är 50-55 och min plan är att började ordentligt med fonder om senast ett år. Vilka fonder skulle du /eller kanske lite mer hur ska jag tänka när jag ser 20-25 år framåt i tiden?

Med vänliga hälsningar//
Niklas

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Niklas!

Om du upplever att du inte har nerverna för att hålla på med aktier hade det varit ett alternativ att växla över sparandet till fonder direkt. Aktier kräver ett stort intresse, kunskap, att man håller sig uppdaterad m.m. och tar tid medan portföljerna som David länkade till lite högre upp är gjorda för att ta max 4h per år av din tid.

På den långa tidshorisonten hade nog Globala Barnportföljen passat bäst, det är även den med störst möjlighet till hög avkastning.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jan Bolmeson ger specifika rekommendationer här:

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-24 klockan 15:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.