Fondvärde efter 20 år • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Fondvärde efter 20 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

Marcus ställde följande fråga för 1 år sedan:

Hej!

Ponera om man idag skulle investera en summa i antingen svensk investmentfond eller en asienfond med samma årliga låga förvaltningskostnader och sedan glömma bort detta i 20 år. Villen fond kan tros ha mest värde efter 20 år?

Vidare kan en tredje jämförelse vara en billig asienfond som byts ut mot en billig indienfond när sådan kommer inom en framtid.

Marcus

Det finns 1 svar till denna fråga

John svarade på frågan för 1 år sedan

En omöjlig fråga enligt mig. Hur vet man hur världskartan ser ut om 20 år? Hur många krig har drabbat Asien under en 20 års period, startar Kim Jeong-un flera krig, Blir USA indraget i ett nytt krig? Hur ser EU ut om 20 år, om den ens existerar i samma form?

(Fjärran) Asien är ett mycket vanskligt kort att sitta på anser jag. Den geopolitiska instabiliteten är den värsta på länge med tanke på regimen i Nordkorea som säkerligen inom några år klarar av att skjuta långdistansrobotar bestyckade med kärnvapenspetsar och inte minst Sydkorea, där en pro-nordkorean sitter som president idag och halva befolkningen anser att regimen i norr inte utgör ett hot. Kina är ett speciellt kapitel för sig, framgångssagan har mattats ut för länge sedan och många varnar för investeringar där.

Men generellt är svenska investmentfonder ett starkare kort än en globalfond. Globalfonder har ju generellt utvecklats lite långsammare än Sthlmbörsen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]