Fondvärde efter 20 år
Sök:

Fondvärde efter 20 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

Den här artikeln publicerades 2017-06-01 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Fondvärde efter 20 år

Hej!

Ponera om man idag skulle investera en summa i antingen svensk investmentfond eller en asienfond med samma årliga låga förvaltningskostnader och sedan glömma bort detta i 20 år. Villen fond kan tros ha mest värde efter 20 år?

Vidare kan en tredje jämförelse vara en billig asienfond som byts ut mot en billig indienfond när sådan kommer inom en framtid.

Marcus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En omöjlig fråga enligt mig. Hur vet man hur världskartan ser ut om 20 år? Hur många krig har drabbat Asien under en 20 års period, startar Kim Jeong-un flera krig, Blir USA indraget i ett nytt krig? Hur ser EU ut om 20 år, om den ens existerar i samma form?

(Fjärran) Asien är ett mycket vanskligt kort att sitta på anser jag. Den geopolitiska instabiliteten är den värsta på länge med tanke på regimen i Nordkorea som säkerligen inom några år klarar av att skjuta långdistansrobotar bestyckade med kärnvapenspetsar och inte minst Sydkorea, där en pro-nordkorean sitter som president idag och halva befolkningen anser att regimen i norr inte utgör ett hot. Kina är ett speciellt kapitel för sig, framgångssagan har mattats ut för länge sedan och många varnar för investeringar där.

Men generellt är svenska investmentfonder ett starkare kort än en globalfond. Globalfonder har ju generellt utvecklats lite långsammare än Sthlmbörsen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-01 klockan 18:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.