För hög eller låg risk (Lysa)
Sök:

För hög eller låg risk (Lysa)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johannes

ställde för sedan frågan: För hög eller låg risk (Lysa)

Hej jag heter Johannes och jag började intressera mig för investering när coronan kom och tänkte att det var ett bra tillfälle. Jag tittade på 4-hinks principen och Lysa och blev intresserad och investerade efter funderande hur mycket jag skulle ha i varje ”hink”

Jag investerade ca 500 tusen varav

100 tusen i Passiv 90% aktier 10% ränta.

150 tusen i Mellanrisk 60% aktier 40% ränta.

250 tusen i Buffert 20% aktier 80% ränta.

Jag har såpass stor del i buffert eftersom jag planerar köpa hus inom de närmsta 5 åren.

 

Så min fråga… Tycker ni att det är en bra fördelning eller är jag för ”feg”?

 

Mvh Johannes.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johannes,

Ser inget konstigt med den fördelningen, när jag räknar mellanrisken för mig själv så hamnar den på 150 – 200′ kr, men som du säger så är bufferten stor och det har du en anledning till.

Ser bra ut!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-11 klockan 13:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.