För många portföljer?
Sök:

För många portföljer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: För många portföljer?

Som läget är nu har jag investerat i en fondrobot där jag har två olika portföljer beroende på sparhorisont.

Sedan för att fortfarande vara guldkund i vår bank har jag en portfölj kvar där som jag månadssparar i.

Nu har jag fått upp intresset och tänker att jag skulle vilja ha två portföljer till där jag plockar ihop själv utifrån globala barnportföljen och nybörjarportföljen.

Är det bättre att satsa de pengar jag har att investera i färre portföljer?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Finns ingen anledning att klumpa ihop summorna, det ger ingen extra ränta på ränta-effekt om man har det på ett konto.

Så vill du ha fler konton så är det bara att köra på!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns såklart ett par problem med många portföljer.

  1. Mer att underhålla.
  2. Svårare att få en överblick över hur mycket risk du egentligen tar och hur pengarna är allokerade inom och mellan tillgångsslag.

Men om du vill lägga den tiden och hittar ett sätt att hålla koll så håller jag med Robin – kör på! Fördelen med flera konton är att du kan bokföra mentalt vad pengarna ska/får användas till och när.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hos Avanza kan man ha flera olika konton / portföljer, som man kan koppla ihop. Då kan man skapa en portföljrapport där man tar med alla konton. Då får man en total bild över hela sparandet hos Avanza.

Sedan kan man ju även skapa ett Excelark, för att eventuellt ta med annat sparande, som t.ex. premiepension, inkomstpension, tjänstepension m.m.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-20 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.