För & nackdel med högt värderat hus?
Sök:

För & nackdel med högt värderat hus?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Larsson

ställde för sedan frågan: För & nackdel med högt värderat hus?

Nu tänkte jag ta hjälp av er och Jan.

Det är tid för mig att värdera om huset. Jag funderar vad där för och nackdelar med ett högt värderat hus? Något skattemässigt? Vad ska jag tänka på när mäklaren kommer ut och värderar det?

Jag vill tack Jan för viket fantastiskt jobb du lägger ner på bloggen och alla tips du kommer med. Du Har verkligen väckt mitt intresse inom ekonomi.

Tacksam för alla svar och tips!

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spontant svårt att se någon nackdel med en högre värdering. Jag antar att du vill höja värderingen för att sänka belåningsgraden och därmed räntan hos banken?

Skatt beräknas ju på taxeringsvärdet (om du inte slår i taket) och det påverkas ju endast av verkliga försäljningar i området, inte vad någon värderat ditt/sitt hus till. En ”värdering” betyder helt enkelt inte så mycket, förutom för din belåningsgrad hos banken.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret Kalle!

  Ja, det är precis vad jag är ute efter att höja värderingen för att få ner belåningsgraden och räntan

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Hampus-larsson@hotmail.com
 2. Vit pil

  Tack för dina fina ord också!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-22 klockan 04:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.