För- och nackdelar med en AF-depå kontra ISK
Sök:

För- och nackdelar med en AF-depå kontra ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas Pamin

ställde för sedan frågan: För- och nackdelar med en AF-depå kontra ISK

Hej. Undrar om ni skulle kunna ta upp lite mer om för- och nackdelar med ett AF- konto versus ett ISK när det gälller investering i tex Nordnet eller Avanza. Har läst några frågor och svar som berör ämnet men tycker inte det ger en heltäckande bild. Kunde ni ta upp det i nåt avsnitt rentav? Om man ställer det i relation till olika scenarior med olika sparhorisont/ storlek på investeringen/ skiftande riksbanksränta. Praktiska skillnader med beskattning/ deklaration- vad innebär det? Lättar/ svårare att omfördela portföljen årligen och ev kostnader kring denna omfördelning?

Har själv nyss investerat i Nordnet och genom en AF depå men tänker flytta dem till ett ISK för det verkar både enklare och ekonomiskt fördelaktigt. kopierade er globala (barn)portfölj men bytte Guld mot lång räntefond.

Tack för er fantastiskt lärorika podd/ blogg, kommer fortsätta följa er!

Mvh /Tomas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Tomas!

Det finns en artikel om just detta här på bloggen, du finner den här!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-16 klockan 22:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.