För vilken hink passar Rikatillsammans-portföljen?
Sök:

För vilken hink passar Rikatillsammans-portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Rickard

ställde för sedan frågan: För vilken hink passar Rikatillsammans-portföljen?

Tack för en inspirerande pod!

När jag läser om ”hink-teorin” förstår jag inte var Rikatillsammans-portföljen passar in? Nybörjarportföljen till Mellanriskhinken, Globala barnportföljen till Passivhinken, men kan inte läsa någonstans var ni rekommenderar att använda just Rikatillsammans-portföljen?

En annan fråga – Förstod att ni endast rekommenderar den vid större instättningar, ca 200 000. Jag antar att det beror på engångsavgifter? Lämpar den därmed sig inte för månadssparande?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den passar in i mellanrisk-hinken utifrån både avkastningskrav och risknivå.

Ja, det beror på engångsavgifter och komplexiteten i att sätta ihop den. Det går tyvärr inte att månadsspara i den heller på grund av att de flesta fonderna är börshandlade.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar! Ponera att man sätter in 200 000kr vid första insättningen, hur stora insättningar rekommenderar du att man gör per gång därefter (med tanke på att allt blir manuellt samt avgifter)?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Rickard

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 22:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.