föra in lön från ett annat bolag till mitt bolag
Sök:

föra in lön från ett annat bolag till mitt bolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Borgenstierna

ställde för sedan frågan: föra in lön från ett annat bolag till mitt bolag

hej jag driver ett litet aktiebolag vid sidan om medans jag är anställd på en annan firma. Kan jag i detta fall ta ut lön från min anställning direkt till mitt företag för att därefter investera i mitt bolag för att minska skatten?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, om du kan komma överrens med din arbetsköpare om detta. Formellt så säger du upp dig från din anställning och blir inhyrd som konsult istället. Alltså att din arbetsköpare köper dina tjänster från ditt bolag. Då kan du fakturera via bolaget.

Du kommer inte längre att omfattas av LAS. Du kommer inte heller få semesterlön eller tjänstepension från arbetsköparen. Det får du istället ta höjd för när ni förhandlar om konsultkostnaden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hel rätt!

  Du tänker tydligen öka dina kostnader i ditt aktiebolag och därmed minska utrymmet för löneuttag. Kom ihåg att en minskad lön innebär i de flesta fall en minskad sjukpenning och en minskad framtida pension.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-13 klockan 10:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.