Föra över pengar mellan isk avanza och nordnet.
Sök:

Föra över pengar mellan isk avanza och nordnet.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Philip S

ställde för sedan frågan: Föra över pengar mellan isk avanza och nordnet.

Hej!

Är det någon som vet om man kan föra över pengar mellan ISK hos avanza och nordet för att undvika att skatta mer?

(Dvs vill ej ta ut dem till handelsbanken för att stoppa in pånytt!)

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Enda sättet är att flytta hela ISK:t, det är skatteneutralt. Att bara flytta en del innebär att du behöver ta ut pengarna från ISK:t och följaktligen blir det sedan en insättning som utlöser skatt. Degen ska in. Alternativt tar du ut pengarna någon dag innan ett kvartalsskifte, och sätter in någon dag efter på det andra kontot. Då får du behålla dina redan beskattade pengar.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Philip!

Ja, det kan du göra.
Du går in på den banken du vill flytta till och ber dom att göra en flytt, då kommer dom skicka in till skatteverket att du endast gjorde en flytt av innehav och inte en nyinsättning och du behöver inte skatta då.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-01 klockan 18:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.