Föra över större summor till utländskt konto
Sök:

Föra över större summor till utländskt konto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katarina

ställde för sedan frågan: Föra över större summor till utländskt konto

Hej,jag vill köpa en fastighet i utlandet. När man för över pengar till utländskt konto förlorar man på växlingskursen mm, vad känns ok vid små utgifter men vid köp av en lägenhet blir summan som \”försvinner\” ganska stor.Hur ska jag göra för att reducera förlusten? Vilken alternativ ska man välja, föra över pengar i svenska kronor eller i landets valuta osv. Det är inom EU dock i landets valuta och inte Euro.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Stäm av med olika banker. Är beloppet stort nog kan du få rabatt. Bankerna jobbar på en marknad, precis som alla andra företag.

” Köper du en liter mjölk får du ett pris. Köper du ett ton mjölk blir priset lägre.”

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag använder transferwise (jobbat i England i många år) som i princip ger spotrate och sen tar en viss avgift bara beroende på hur mycket man skickar. Absolut billigaste alternativet jag hittat :)

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag använder också Transferwise. Helt underbar tjänst. Just nu för jag över större summor från utlandet till Sverige för att ta tillvara på den bra kronkursen.

  Men en gång förde jag över 1000 euro. Pengarna fanns på mitt svenska konto inom 5 min, men det beror på betalningsalternativ.

  5000 Euro kostade 17 Euro häromdagen. Plus att kursen var en rättvis mud market kurs.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan
 2. Vit pil

  Hej Katarina, hur gjorde du din valutaöverföring, jag har jämfört de ”vanliga” storbankerna som har en spread mellan 1-2% medan transferwise har 0,75% för EUR.
  Finns det några risker genom överföring med Transferwise.

  Vi står inför en transaktion för en fastighetsöverlåtelse.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-28 klockan 14:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.