Förändra och planera kommande placeringar
Sök:

Förändra och planera kommande placeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jägarn

ställde för sedan frågan: Förändra och planera kommande placeringar

Hej!

Jag är en man på 31 år, bor tillsammans med min sambo och våra två små barn i en bostadsrätt som vi för tillfället hyr av mina föräldrar. Planen är att vi inom två år ska bygga hus, vilket vi har fått ett lånelöfte på 4 miljoner. Tomten äger vi sedan tidigare (värde 400000kr). Min lön ligger på 30000kr före skatt, sparar 3500kr i månaden. I tillägg till nedanstående finns även ett sparande för våra barn. Jag har i dagsläget inga lån.

I dagsläget ser mitt sparande ut på följande vis:

Fondsparande

SEB Europafond
4130

Nordea Global Dividend Fund
31600

Nordea Alfa
53500

Nordea Europe Fund
4408

Nordea FRN Fund
37330

Nordea Futura
80340

Nordea Global
6525

Totalt
217833

Aktier

Artic Paper
145

Ericsson B
3300

SEB A
34000

Totalt
37445

Buffert
70000

Kontantinsats
650000

Att placera
55000

Merparten av mitt sparande, bortsett från 650000kr till kontantinsats samt 70000kr, ligger hos Nordea med alldeles för höga avgifter. Tanken är att sätta upp ett sparande á ”4-hinkar”. Bör jag sälja mitt innehav och placera dessa pengar i mina ”hinkar”, eller bör jag låta pengarna ligga kvar? Jag har 55000kr att placera ”vart jag vill”, dessa pengar kommer hamna i en av hinkarna. Hur bör jag lägga upp min strategi?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jägarn!

Jan har gjort en kalkylator där du kan räkna ut om det är värt just för dig att flytta ditt sparande till ett ISK från en depå.
Du hittar kalkylatorn här!

Tycker det låter bra med att starta upp en strategi efter fyra hinkarna, kör på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-13 klockan 11:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.