Fördela jämnt på avanza eller helt enkelt välja lysa
Sök:

Fördela jämnt på avanza eller helt enkelt välja lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anonym

ställde för sedan frågan: Fördela jämnt på avanza eller helt enkelt välja lysa

Jag har skaffat konto på avanza och skaffat kapitalförsäkring barn samt försökt lägga in fonder enligt tipsen som finns här på sidan. Men vissa fonder får köpas för minst tex 50 kr och om jag ska gå procentuellt på exemplet här i bloggen så måste jag spara mer i månaden än vad jag kan just nu. Så då valde jag att fördela summan jämt över valda fonder. Nu vet jag inte om det var klokt. Är det bättre att spara på lysa då så att det där sköts av sig själv?  Förlorar jag något av att spara hos lysa istället? Jag är medveten om fördelen med kapitalförsäkring, att man kan välja förmånstagare, men bortsett från det?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Undvik LYSA … avkastningen är sämre där än Avanza!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Lysa har lite högre avgifter än en vanlig portfölj som man kan göra på t.ex Avanza eller Nordnet. Men utöver det och just KF anledningen som du också nämnde så finns det inte så mycket mer nackdelar med just Lysa, ett enkelt sätt att placera sin pengar utan att man själv behöver göra något.
Däremot så behöver man inte själv göra så mycket om man har gjort en egen portfölj då barnspar är ett långsiktigt sparande och en 100% aktieportfölj känns då given.

Det med fördelningen är ju ett problem, tycker du gjorde rätt i att dela upp det lika och sedan kan du ombalansera det en gång om året så att fördelningen blir som du egentligen vill ha den!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-25 klockan 00:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.